SIPNOSIS
Per començar, hem de dir que la pel·lícula comença a 1899, després de la derrota d'Espanya a la guerra hispano - nord americà, i finalitza a la Setmana Tràgica de 1909.
La ciutat cremada comença amb l'arribada de Josep, soldat que torna a Espanya després de la pèrdua d'Espanya, a casa de la família Palau amb una bossa plena dels diners recaptats als negocis dels Palau. Des d'un primer moment es pot veure com les dues filles Palau estan interessades pel soldat, tant la petita Roser com la gran Remei, finalment Josep s'acabarà casant amb la Remei però sempre sentirà una atracció per la Roser.
Paral·lelament amb el drama familiar, també hi ha el problema de la classe obrera que no sap a quin partit creure, ja que tots tenen certa manipulació per part del Partit Conservador, arbitrat pel rei. Aquest dilema i indignació va acabar amb una vaga.
PERSONATGES I FETS HISTÒRIC
Com he dit abans, durant la pel·lícula es pot veure una barreja de indignació i dilema per part de la classe que es va anar formant en aquells moments, la classe obrera ja que el sistema polític es basava en el govern del Partit Conservador, tot i que es suposava que era alternat amb el Partit Lliberal però, les eleccions eren manipulades amb l'ajuda dels cacics i el rei Alfonso XIII.
A més aquell mateix període es va formar un nou partit que es va formar a 1906, Solidaritat Catalana, partit formar per la Lliga Regionalista, el carlisme i alguns republicans, que en un primer moment semblava la única opció acceptable per part de molts obrers que lluitaven per aconseguir les seves vuit hores de feina fins que Antonio Maura, cap del partit Solidaritat Catalana va decidir enviar tropes de reserves a Marroc tot i que Espanya encara no s'havia recuperat de la Guerra de Cuba.
Rei Alfonso XIII |
Obrer anarquista protestant en contra del govern just un dia que s'havia de votar |
Algunes de les protestes del poble català |
Tiroteig per part dels obrers durant la Setmana Tràgica |
Alfons a la dreta es veu un cartell "Viva Lerroux" |
A la dreta Larroux |
Fonts d'informació:
No hay comentarios:
Publicar un comentario